Translate

sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Kesäkuistin kasvispiiras

Tämä piirakka minun pitää tehdä vähintään kerran kesässä. Löysin sen Muumimamman keittokirjasta ja se on siitä lähtien ollut suosikkini. Pohja on ihanan juustoinen ja myös täytteessä maistuu juusto. Olen tehnyt sitä myös kutsuille ja sitä on kehuttu. Itse teen aina ohjeen pohjan, jostain syystä valmispohja on vetistynyt uunissa. Kasviksista käytän sekä tomaatteja että kesäkurpitsaa (vähemmän kuin ohjeessa tietysti), koska en osaa kahdesta hyvästä valita. Täytettä tulee joskus vähän liiankin kanssa, joten on parempi olla tunkematta piirasta liian täyteen tai täyte kiehahtaa uunin pohjalle.

150 g voita tai margariinia
3 1/2 dl vehnäleseitä sisältäviä sämpyläjauhoja (tai 3 dl sämpylä jauhoja ja 1/2 mitä vain leseitä)
1 dl juustoraastetta
2 rkl kylmää vettä

purjo
paprika
3 tomaattia tai 1 kesäkurpitsa
1 dl juustoraastetta
2 dl kermaviiliä
2 kananmunaa
1 tl mustapippuria
1 tl basilikaa

Ota voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Nypi pehmyt voi ja jauhot (+ leseet) keskenään murumaiseksi seokseksi. Lisää juustoraaste ja vesi. Sekoita. Painele taikina pyöreän piirasvuuan pohjalle ja reunoille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Pese vihannekset ja paloitte ne pieniksi palasiksi. Sekoita kulhossa juustoraaste, kermaviili, kananmunat ja mausteet keskenään. Peitä puolikypsä piiraspohja vihannessilpulla ja kaada kermaviiliseos tasaisesti sen päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes piirakka saa väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti