Translate

tiistai 30. lokakuuta 2012

Raparperipiirakka (helppo, pellillinen)

Sain ystävän mökiltä loppukesästä raparpereja ja pitihän niistä piirakkaa tehdä. Mehevää tuli ja teki kauppansa erityisesti hieman lämpimänä vaniljakastikkeen kanssa. Myös jäätelö on tämän piirakan kanssa mahtavaa, vaikka piirakka maistuu ihan sellaisenaankin. Ohjeesta tulee uunipellillinen.

Onneksi raparperia jäi pakastettavaksikin, joten talvellakin voi herkutella...




4 munaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
200 g margariinia tai voita
kanelia tai sokeria päälle ripoteltavaksi


  1. Vaahdota munat ja sokeri.
  2. Sulata rasva kattilassa ja anna jäähtyä.
  3. Sekoita jauhoihin leivinjauhe, lisää muna-sokerivaahtoon.
  4. Lisää sula rasva.
  5. Levitä taikina uunipellille ja lisää päälle pilkotut raparperit.
  6. Ripottele päälle kanelia ja sokeria.
  7. Paista 200 C -asteessa noin 30 minuuttia.


3 kommenttia:

  1. That is beautiful Mia. I love Rhubarb and have a plant that I have just divided. I would normally put it with apple and make crumble because my family aren't too happy to eat rhubarb on its own. This looks scrummy.

    VastaaPoista
  2. Maukasta tuli! Kiitos herkullisesta ja helposta ohjeesta!

    VastaaPoista
  3. Ole hyvä vain! Kiva tietää että joku muukin tykästyi. Olen juuri käymässä taas sitä leipomaan.

    VastaaPoista