Translate

keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Brownies

Tämän ohjeen löysin joskus Internetistä joltakin keskustelupalstalta pitkällisen googlettamisen jälkeen, ja sen jälkeen olen tehnyt vain tätä. Ohje on todella helppo verrattuna moniin, jossa täytyy vaahdottaa munia tai valkuiaisia tai vaikka mitä - ja lopputulos on ihanan kostea. Herkullista, mutta ei kevyttä. Ikävä kyllä en ole enää löytänyt samaista keskustelupalstaa enkä ohjetta, joten linkitys nyt jää ja joudun "omimaan" kunnian...

Brownies


250 g juoksevaa margariinia tai sulatettua voita
1 dl leivontakaakaujaujetta (esim. Houten)
4 kananmunaa
5-6 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g pekaani- tai saksanpähkinöitä
100 g haluamastasi suklaalevystä haluamasi kokoisina palasina
         - voit myös käyttää vaahtokarkkeja, pätkiksiä tai muita suklaapatukoita pilkottuna



Taikina valmistetaan lisäämällä kaikki ainekset vuorotellen samaan kulhoon sekoittaen puuhaarukalla tai lastalla. Vatkata ei tarvitse missään vaiheessa, mutta sekoita kunnolla.

  1. Rasva ja kaakaojauhe
  2. Kananmunat
  3. Sokeri (anna taikinan levähtää vähän että sokeri imeytyy)
  4. Jauho-leivinjauheseos
  5. Lopuksi pähkinärouhe ja suklaapalat
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen uunivuokaan (n. 30x30 cm).

Paista 175 C-asteessa uunin keskiosassa 30-35 minuuttia. Browniesien kuuluu olla sisältä kosteita, joten yliaika ei ole suotavaa. Jäähtyessä koostumus kiinteytyy vähän, jolloin paloittelu on helpompaa. Varo myös leivonnaisten pinnan palamista.

Maistuu ihanalta vaniljajäätelön kera, tai sellaisenaan jäähtyneenä. Voi myös pakastaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti