Kurpitsansiemen-porkkanasämpylät
5 dl vettä tai maitoa
1 tl suolaa
2 rkl siirappia tai hunajaa
1 pss kuivahiivaa
3 dl grahamjauhoja
3 dl kaurahiutaleita
6-8 dl vehnäjauhoja
4 dl karkea porkkanaraastetta
75 g voita tai margariinia
1/2 dl kurpitsansiemeniä taikinaan ja/tai sämpylöiden päälle
- Sekoita +42 C-asteiseen veteen suola ja siirappi. Lisää nesteeseen desi vehnäjauhoja, joihin kuivahiiva on sekoitettu.
- Lisää grahamjauhot ja sitten kaurahiutaleet.
- Lisää puolet vehnäjauhoista ja sen jälkeen porkkanaraaste, puoli desiä kurpitsansiemeniä ja pehmeä rasva.
- Lisää loput jauhot hyvin vaivaten. Vaivaa kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista.
- Anna kohota liinalla peitettynä lämpimässä ja vedottomassa paikassa n.30 minuuttia.
- Ota taikina työpöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Leivo haluamasi mallisiksi sämpylöiksi.
- Kohota sämpylöitä pellillä liinalla peitettynä noin 30 minuuttia.
- Lämmitä uuni 225 C-asteeseen.
- Voitele kohonneet sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle kurpitsan siemeniä.
- Paista uunin keskitasossa n. 12 minuuttia. Sämpylät ovat kypsiä sisältä kun sämpylän pohja on saanut väriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti